Open agile projectmap

overzicht van projectstappen in alle projectfasen voor het compact weergeven van projectoverzicht voor bestuurders, wethouders, gemeenteraad, eindgebruikers, burgers en andere belanghebbenden

Projectoverzicht voor iedereen

De open projectmap is een communicatietool om bestuurders, kenniswerkers en eindgebruikers (klanten, werkvloer, burgers) beter overzicht en inzicht te geven bij projecten.

De open projectmap brengt een project van agendering tot archivering overzichtelijk in kaart. De map gaat uit van het doel van projectstappen ongeacht vakgebied. Per projectstap worden vervolgens door de projectmanager de activiteiten en/of namen voor projectdocumenten weergegeven.

Opbouw open agile projectmap

Map of roadmap in het Engels betekend kaart of routekaart. In het Nederlands is een map een opslagmedium voor documenten, bestanden e.d. De open projectmap combineert beide functionaliteiten.

Voorbeeld van de compacte weergave van de open projectmap bij conventionele projectuitvoering (watervalmethode)Agile betekent lenig, wendbaar. Gewerkt wordt met iteraties, waarbij elke week/maand een werkbaar stukje eindproduct wordt opgeleverd. Overzicht houden over deze flexibele projecten, vaak met uiteenlopende vaktermen en korte doorlooptijden, is niet eenvoudig.

Agile projectuitvoering kent dezelfde projectstappen als projectuitvoering overeenkomstig de watervalmethode. De grote verschillen omvatten de flexibiliteit en andere volgorde van werken. De focus is gericht op het snel testen van prototypen met eindgebruikers.

Snel vinden van projectdocumenten

Alle items in de open projectmap zijn links naar projectdocumenten waarover is besloten en waaraan wordt gewerkt. Het tijdrovende zoeken in een database wordt voorkomen. Men kan direct doorklikken naar een projectdocument.

De open projectmap is tevens als quick map beschikbaar. Met deze directe link naar de volledige open projectmap is met 2 muisklikken een voorgaand projectdocument terug te vinden.

Quick map

Kleine afbeelding van de open projectmap waardoor projectoverzicht in een oogopslag wordt verkregenDe open agile quickmap is een kleine afbeelding van de open projectmap. Met één oogopslag is te zien waar het project staat, wat is goedgekeurd en welke opvolgende projectdocumenten open staan voor input.

De quickmap past op elke projectwebsite en in elke bovenhoek van een projectdocument. Eenvoudiger kan het lezers niet worden gemaakt om snel door te klikken naar vorige en volgende projectdocumenten.

Open structuur

De open agile projectmap biedt een gestandaardiseerd overzicht van alle projectstappen waaraan aandacht bij een project dient te worden besteed. In de open projectmap is zichtbaar welke projectdocumenten gereed zijn, welke in bewerking en welke open staan voor input.

Elke projectstap kent bij aanvang van een projectstap een inputpagina. Belangrijke kennis, ideeën, aandachtspunten, reminders e.d. kunnen hier worden gepost.

De open agile projectmap is te combineren met de open procesmap en open projecten protocol voor betere en volledige multistakeholderparticipatie.

Prijs

De open projectmap is op aanvraag gratis beschikbaar voor onderwijs- en zorginstellingen, non profit organisaties en bedrijven < 10 personen. Voor bedrijven en overheden is de open projectmap hier te bestellen voor € 1.900, exclusief BTW.