Voor open agile projectmap, zie www.openprojectmap.nl

Projectoverzicht voor iedereen, ongeacht vakgebied. Projectdocumenten snel en makkelijk terugvinden. Beide zijn essentiële voorwaarden voor volwaardige multistakeholderparticipatie, open overheid, betere democratie en efficiënt samenwerken in de kenniseconomie.

De open projectmap voldoet aan beide voorwaarden. De kaart biedt een gestandaardiseerd overzicht van bewezen projectstappen met directe links naar de bijbehorende projectdocumenten.

Overzicht en snel alle projectdocumenten terugvinden. Met 1 muisklik.

De variatie in vakgebieden en vaktermen en namen voor projectdocumenten is enorm. Mensen die niet direct betrokken zijn bij een project hebben vaak moeite in te schatten wat speelt.

Doel van de open projectmap is om projecten inzichtelijker te maken voor bestuurders en belanghebbenden, oftewel de mensen die er over moeten beslissen en de mensen die het opgeleverde product uiteindelijk moeten gebruiken.

De open projectmap is geschikt voor alle soorten projecten

De open projectmap is geschikt voor alle soorten projecten en als korte bijlage toe te voegen aan bestaand projectmanagement. Het overzicht biedt:

  1. een bewezen volgorde voor onderbouwde besluitvorming
  2. gelijktijdig werken aan meerdere projectdocumenten
  3. aansluiting bij waterval- en agile-projectmanagement
  4. gestandaardiseerde namen voor projectstappen
  5. directe links naar alle beschikbare projectdocumenten

De quickmap van de open projectmap is de kleinste projectmanagementtool ter wereld. Het biedt projectoverzicht in een oogopslag - Voor bestuurders, kenniswerkers, eindgebruikers, klanten, burgersEen 2x2cm overzicht met directe link naar het volledige overzicht van projectstappen en projectdocumenten kan worden toegevoegd aan websites en titelbladen van projectdocumenten. Mensen bekend met de open projectmap zien op de kleine kaart direct waar een project staat.

Voor meer informatie: zie www.openprojectmap.nl