Voor uitgebreide informatie zie: openprojectmap.org

De Open Project Map is een overzicht van veelvoorkomende projectonderdelen op volgorde van constructieve besluitvorming met links naar samenvattingen en beslis- en werkdocumenten.

Projectoverzicht voor iedereen, ongeacht vakgebied. Projectdocumenten snel en makkelijk terugvinden. Beide zijn essentiële voorwaarden voor volwaardige multistakeholderparticipatie, open overheid, betere democratie en efficiënt samenwerken in de kenniseconomie.

De Open Project Map voldoet aan beide voorwaarden. De kaart biedt een gestandaardiseerd overzicht van bewezen projectstappen met directe links naar de bijbehorende projectdocumenten.

Overzicht en snel alle projectdocumenten terugvinden. Met 1 muisklik.

De afbeelding hierboven is een voorbeeld. De blauwe benamingen in de map verschillen per project, organisatie of vakgebied. De variatie in vaktermen en namen voor projectdocumenten is enorm. Mensen die niet direct betrokken zijn bij een projecten hebben vaak moeite in te schatten wat speelt.

De Open Project Map is geschikt voor alle soorten projecten

Doel van de Open Project Map is om projecten beter inzichtelijk te maken voor bestuurders, kenniswerkers en belanghebbenden. De map is geschikt voor alle soorten projecten en als bijlage eenvoudig toe te voegen aan beslis- en werkdocumenten. De Open Project Map biedt:

  1. een bewezen volgorde voor constructieve besluitvorming
  2. gelijktijdig werken aan meerdere projectdocumenten
  3. geschikt voor traditioneel en agile projectmanagement
  4. gestandaardiseerde namen voor projectstappen
  5. directe links naar alle beschikbare projectdocumenten

Voor meer informatie: zie openprojectmap.org